Home » HOME » DIENSTEN

DIENSTEN

DIENSTEN

HUISWERK BEGELEIDING

Leren moet je leren maar huiswerk maken moet je ook leren. Ik ga hulp bieden bij het aanleren van een goede en succesvolle huiswerkdiscipline.
De volgende diensten zijn op aanvraag mogelijk:

  • Huiswerk begeleiding in een kleine groep
  • Het aanleren van huiswerk discipline;
  • Het organiseren en plannen van huiswerk; hiervoor gebruik ik de Plenda. Dit is speciale planagenda voor huiswerkbegeleidings- instituten. Leerlingen hebben vooral moeite met het maken van lange termijn planningen en het plannen van meerdere toetsen in een week. Hierbij hebben ze hulp nodig van een volwassene!

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Op onderbouw niveau kan ik een leerling zeker goed en effectief begeleiden. Op bovenbouw niveau kan ik helpen bij Geschiedenis, Aardrijkskunde, Economie, Wiskunde, Frans, Duits, Engels en Nederlands.

REMEDIAL TEACHING

Ik help de leerling bij rekenen en begrijpend lezen en spelling. Ook hulp bij het leren schrijven is mogelijk. Voor leerlingen van groep 8 is begeleiding bij het maken van de eindtoets mogelijk.

TRAINING STUDIEVAARDIGHEDEN

Deze training kan individueel gegeven worden, maar het werkt beter als dit in kleine groep gegeven wordt van minimaal vier leerlingen. We gebruiken de methode breingeheimen.

TOETSWEEK OPVANGKLAS

Wat is de toetsweek opvangklas?

De toetsweek opvangklas wordt georganiseerd om leerlingen de mogelijkheid, ruimte en rust te bieden om zich voor te bereiden op de komende toetsen. Een ruimte waarin rustig geleerd kan worden met minimale afleiding.

De opvangklas is om ervoor te zorgen dat leerlingen al flink wat leerwerk hebben gedaan voor ze naar huis gaan. Om ze hierin te ondersteunen, is er een begeleider aanwezig die kan helpen met het plannen en het beantwoorden van (algemene) vragen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om overhoord te worden.

Wanneer vindt de toetsweek opvangklas plaats?

De opvangklas vindt plaats een week voor de toetsweek en een week tijdens de toetsweek.