Home » HOME » WIE BEN IK?

WIE BEN IK?

Wie ben ik?

Mijn naam is Marcel Timmermans.Ik heb na mijn middelbare schooltijd geschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Utrecht.

Ik ben Master in Arts (MA), gespecialiseerd in de hedendaagse geschiedenis.

De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het onderwijs en heb ik de lerarenopleiding te Sittard voltooid.

Naast MA ben ik ook Bachelor in education (BEd), en gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen en het omgaan met leerlingen die een achterstand hebben op school en of in hun ontwikkeling.

Ik ben 59 jaar en ik heb een lieve vrouw. Ik heb twee kinderen uit een eerder huwelijk. Als vader van twee kinderen ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van pubers en school-problematiek.

Beide kinderen hebben hun middelbare school afgemaakt, maar dat heeft heel wat bloed zweet en tranen gekost (vooral bij de ouders (moeder!). Mijn zoon van 23 studeert psychologie aan de universiteit van Maastricht, en mijn dochter van 22 is inmiddels klaar met haar opleiding tot pedagogisch medewerker aan het Arcus college te Heerlen. En het mooie is ze heeft ook al een baan gevonden! (super trots!)

Inmiddels is mijn zoon gestopt met psychologie en gaat hij nu Cultuurwetenschappen studeren vanaf september 2018 .:) Met deze studie is hij inmiddels ook gestopt, dus het houd helaas niet op als ze de middelbare school afgemaakt hebben 🙂

Wat me erg aanspreekt is het begeleiden van leerlingen die in het reguliere onderwijs om wat voor reden dan ook niet goed kunnen meekomen

of een steuntje in de rug nodig hebben.

Ik weet uit eigen ervaring dat het steeds moeilijker is voor een docent om individuele aandacht te geven aan leerlingen die achter blijven,

of gewoon sturing of begeleiding nodig hebben. Leraren heb vaak ook niet voldoende kennis van hoe je nou eigenlijk het best kunt leren en dat is op zicht best wel vreemd. Je moet leerlingen leren hoe ze moeten leren en dat leren leuk! Daar zou de focus op gericht moeten zijn.